adevolution 2.0
cine suntem
AdEvolution a creat in scurt timp de la lansare (august 2006) o retea complexa de site-uri specializate din Romania, pentru a putea raspunde oricarei solicitari de campanie, indiferent de publicul careia aceasta doreste sa se adreseze.
citeste
adEvolution news iulie 2010
22 july 2010
In reteaua adEvolution au intrat urmatoarele site-uri:
- Didactic.ro
peste 500,000 vizitatori unici lunar , peste 80% din vizitatori sunt femei cu varste intre 25 si 40 de ani, educatie medie si peste medie.

- Ebucataria.ro 25,000 vizitatori unici/lunar

- Singura comunitate virtuala de business din Romania Keypeople a depasit 7,000 de membri activi.

Toata reteaua adEvolution (vezi Retea )este compusa in acest moment din 118 site-uri (5,5 milioane utilzatori unici ) care acopera diverse segmente de piata.

adEvolution news march 2010
04 march 2010
In reteaua adEvolution au intrat urmatoarele site-uri:

Diseara.ro
peste 300,000 vizitatori unici lunar
Auto-bild.ro
peste 15,000 unici lunar
Auto-Motor-si-sport
peste 15,000 vizitatori unici pe luna
CeiMici.ro
peste 80,000 vizitatori unici lunar
Kids-Shop.ro
peste 50,000 unici/lunar
AmazingRace.ro
Site conceput si realizat de Bradut Florescu
peste 25,000 unici lunar
Competitii.ro
peste 80,000 unici lunar

Moralitate subtire de toamna. O mesteci si respiri greoi. Tot pentru transparenta in mediul online.
08 september 2009
Daca unul din proprietarii de la ProSieben ar fi fost dovedit colaborator clar al vreunui serviciu national de securitate nemtesc, cu siguranta ca multi angajati ai respectabilei institutii media care au un nume, si care tin la el, si-ar fi anuntat demisia imediat.
La noi, foarte putini jurnalisti-vedete simt fiorul normalitatii si moralitatii care ar trebui sa stea la baza oricarui informator de opinie locala .Asa cum jurnalistii de sport romani sunt sau pot fi exact oglinda sportului nostru mandrie nationala de buzunar cusut cu ata alba.
Intr-adevar in aceste saptamani se duce o lupta discreta , dar vitala, in netul romanesc.
BRAT, agentiile de publicitate si clientii doresc aplicarea sistemului de monitorizare a investitiilor in on line.
Despre ce este vorba de fapt: Biroul Roman de Audit al Tirajelor (atentie al tirajelor nu al traficului internet) are initiativa, laudabila de altfel, de a monitoriza investitiile online.
Pentru cei care au deschis mai tarziu monitoarele este bine de mentionat ca variabilele preturilor la publicitatea web sunt destul de mari. Adica publicitatea online se poate vinde la cpm, cpc, cost per lead (care nu tine cont de nr de afisari, unici sau clickuri) ..etc. Asta face ca o eventuala monitorizare sa nu poata oferi de fapt date relevante (nici macar daca masori la rate-card). Ba mai mult, datele exacte ale acelor campanii fac subiectul unei intelegeri care este de obicei confidentiala si pe care desigur multi competitori din piata de profil (mai mult sau mai putin frustrati) si-ar dori sa le poata afla.
Monitorizarea ar putea influenta pozitiv siturile mari (ale unor trusturi traditionale de presa-print) care vor putea raporta milioane de expuneri (de la clienti sau nu) si ar defavoriza siturile independente din zona medie si mica, din moment ce acestea (si sunt multe cazuri concrete) nu-si pot permite sa plateasca 1.000 E an ca sa participe la monitorizare.
Clientii mari de publicitate din US si nu numai dispun de tehnologie proprie care masoara campaniile (coduri de tip third-party), iar la noi exista deja cateva agentii si clienti care isi masoara campaniile web cu tehnologia proprie, evitand astfel orice fel de confuzie legata de volumul exact de media-web pe care l-au desfasurat.
Ceea ce refuza sa inteleaga o buna parte a unor reprezentanti din media traditionala este ca internetul apartine in mare parte proprietarilor individuali de diverse situri (sau antreprenori), iar viitorul este al lor cu siguranta.
Ma simt dator sa-i sprijin pe cei a caror voce nu poate fi auzita din cauza unor voci care au "ragusit" de cand "canta" pe aceasta piata media.
E timpul pentru o revolutie in media. O media care de data asta nu le mai apartine tot "lor"
Stiu ca e greu, dar cu timpul o sa va obisnuiti.
Val Voicu
PS pentru cei care nu stiu: AdEvolution este membru BRAT iar audienta a multe situri din retea este masurata sati. .
AdEvolution sustine lansarea servicului Beyond Contextual
29 january 2009
AdEvolution sustine lansarea serviciului Beyond Contextual , care ajuta atat advertiserii sa lanseze campanii contextuale platite in functie de performanta, cat si proprietarii de site-uri sa monetizeze spatiile publicitare de care dispun.
Beyond Contextual, bazat pe o tehnologie performanta, este un sistem complementar la ceea ce face AdEvolution in piata de peste 2 ani. Astfel de servicii sunt necesare pentru a ajuta sa creasca piata de publicitate online locala, care va fi, foarte probabil, singura dintre toate mediile cu crestere in acest an in Romania.
Noul serviciu raspunde preponderent nevoilor de promovare ale companiilor mici si medii. De asemenea, companiile mari vor avea o alternativa mult mai flexibila (fiind vorba de un serviciu local) la alte mijloace de expunere web similare.
Pentru a construi o campanie publicitara in Beyond Contextual, un client trebuie doar sa isi defineasca un set de cuvinte cheie cu care sa fie asociata reclama, sa scrie textul reclamelor pe care vrea sa le foloseasca sau sa incarce bannere pregatite anterior in formate standard si sa declare suma maxima pe care doreste sa o plateasca pentru fiecare click, campania urmand a fi lansata instantaneu. Utilizatorii avansati pot continua cu facilitatile premium de rafinare si optimizare oferite de Beyond Contextual.
Beyond Contextual permite un control complet asupra campaniei, atat la nivelul performantei si costurilor, prin posibilitatea setarii unui buget zilnic, cat si in ceea ce priveste dimensiunile ei, ca de exemplu frecventa de afisare si perioada de afisare a reclamelor pe site-uri.
In ceea ce priveste afisarea reclamelor, Beyond Contextual permite ambele tipuri de afisare, atat in spatiile clasice de reclama, cat si la mouseover pe cuvinte cheie subliniate. Un advertiser poate alege una sau ambele variante in cadrul aceleiasi campanii.
Prin asocierea cu AdEvolution serviciul Beyond Contextual va acoperi peste130 de site-uri din reteaua AdEvolution. Site-urile cuprinse in diverse categorii de interes ofera o acoperire semnificativa pe internetul romanesc pentru campaniile derulate. Alti proprietari de site-uri care doresc sa isi maximizeze veniturile cu ajutorul publicitatii contextuale sunt invitati sa se inscrie pe site-ul Beyond Contextual, iar un membru al echipei Beyond ii va contacta pentru a stabili detaliile.

Top spenders / Bugetele pe 2007
27 november 2007
AdEvolution a realizat in luna noiembrie un top al spenderilor de publicitate online din Romania pe categorii. Datele sunt furnizate direct de la clientii de publicitate si agentii.

Sumele mentionate in clasament sunt bazate pe costurile de lista (rate-card) ale vanzatorilor de publicitate online din Romania la rate-card.

Clasamentul a fost alcatuit pe baza bugetelor alocate pe anul in curs de 363 de companii mari si mijlocii si include urmatoarele forme de expunere online: display advertising, viral marketing, contextual advertising, direct emailing, newsleter advertising, unconventional exposure (e-branding, video-insert etc).

Domeniu - Suma EURO
Farmaceutic - 90.000
Adevolution Corporate Blog RSS
newsletter