adevolution 2.0
cine suntem
AdEvolution a creat in scurt timp de la lansare (august 2006) o retea complexa de site-uri specializate din Romania, pentru a putea raspunde oricarei solicitari de campanie, indiferent de publicul careia aceasta doreste sa se adreseze.
citeste
Bugetele din publicitatea online se indreapta catre reclamele video
23 january 2009
Bugetele din publicitate, marketing si media vor fi anul acesta alocate in mare parte pentru actiuni de implementare a solutiilor de tip video online, conform unui studiu realizat de PermissionTV in SUA.

Daca pana acum, piata de publicitate online se afla intr-o faza de experimentare si de planning, anul 2009 va fi primul pas ferm facut in directia aplicarii rezultatelor si a concluziilor.

Studiul demonstreaza ca prioritatea managerilor din piata publicitatii digitale este dezvoltarea segmentului de video online, in special prin cresterea nivelului de interactivitate a reclamelor de acest fel si prin crearea unor experiente tot mai sofisticate pentru utilizatori.

Dintre cei 400 de respondenti ai studiului ( manageri ale unor companii de media si de publicitate online) 67% considera ca prioritatea lor in 2009 va fi dezvoltarea solutiilor de video online. Alte tinte pentru 2009 vor fi: implementarea de campanii de social media(41% dintre respondenti), publicitatea prin motoare de cautare(34%) si publicitatea prin podcast si webcast (32%).

Multe din aceste actiuni indreptate catre dezvoltarea de solutii video online sunt inca in stare de proiect: 52% dintre respondenti si-au propus astfel de initiative, in timp ce doar 32% dintre ei deruleaza in prezent proiecte de tipul mentionat.

Spoturile video online nu ar trebui sa abordeze o metoda liniara de naratiune, ci sa apeleze la metode de interactivitate, considera 62% dintre managerii respondenti.

Cele mai bune capacitati pentru generarea dialogului cu utilizatorul au fost considerate ca fiind urmatoarele: link-uri catre alte spoturi video, efecte grafice de tip overlay, comentarii ale utilizatorilor si posibilitatea oferita utilizatorului de a crea continut.

Bugetele pentru media digitala vor fi cel mai putin afectate de reducerile de cost, spun 33% dintre manageri. Restul de participanti la studiu considera ca domeniul cel mai scutit de efectele crizei financiare va fi ori marketing-ul traditional (24% dintre respondenti sunt de aceasta parere), ori publicitatea in magazine si show-uri (21%), ori marketing-ul de guerilla (14%).

Marea majoritate a managerilor (71%) considera ca reclamele video online vor ajuta la construirea imaginii si a constiintei de brand (brand awareness).

Sursa : PermissionTV
resurse
23 january 2009
Bugetele din publicitatea online se indreapta catre reclamele video
Reclamele video online vor atrage marea parte a bugetelor gestionate de marketeri in 2009.
19 december 2008
Adaptarea publicitatii la nevoile utilizatorilor
Creativitatea marketerilor ar trebui sa se adapteze la schimbarea preferintelor utilizatorilor de Internet.
09 december 2008
Internetul si criza economica
Recesiunea economica nu va afecta dramatic piata publicitatii online, spun specialistii.
22 october 2008
Viitorul surade retelelor de publicitate
Retetele de publicitate online se vor dezvolta in urmatorii ani, cu un succes crescut pe piata.
22 september 2008
Reclamele video sau viitorul publicitatii online
Spoturile video pot imbunatati considerabil profitabilitatea marketerilor.
newsletter
newsletter
Afla lunar ultimele noutati de pe piata de publicitate online