adevolution 2.0
cine suntem
AdEvolution a creat in scurt timp de la lansare (august 2006) o retea complexa de site-uri specializate din Romania, pentru a putea raspunde oricarei solicitari de campanie, indiferent de publicul careia aceasta doreste sa se adreseze.
citeste
Bugetele din publicitatea online se indreapta catre reclamele video
23 january 2009
Bugetele din publicitate, marketing si media vor fi anul acesta alocate in mare parte pentru actiuni de implementare a solutiilor de tip video online, conform unui studiu realizat de PermissionTV in SUA.

Daca pana acum, piata de publicitate online se afla intr-o faza de experimentare si de planning, anul 2009 va fi primul pas ferm facut in directia aplicarii rezultatelor si a concluziilor.

Studiul demonstreaza ca prioritatea managerilor din piata publicitatii digitale este dezvoltarea segmentului de video online, in special prin cresterea nivelului de interactivitate a reclamelor de acest fel si prin crearea unor experiente tot mai sofisticate pentru utilizatori.

Dintre cei 400 de respondenti ai studiului ( manageri ale unor companii de media si de publicitate online) 67% considera ca prioritatea lor in 2009 va fi dezvoltarea solutiilor de video online. Alte tinte pentru 2009 vor fi: implementarea de campanii de social media(41% dintre respondenti), publicitatea prin motoare de cautare(34%) si publicitatea prin podcast si webcast (32%).

Multe din aceste actiuni indreptate catre dezvoltarea de solutii video online sunt inca in stare de proiect: 52% dintre respondenti si-au propus astfel de initiative, in timp ce doar 32% dintre ei deruleaza in prezent proiecte de tipul mentionat.

Spoturile video online nu ar trebui sa abordeze o metoda liniara de naratiune, ci sa apeleze la metode de interactivitate, considera 62% dintre managerii respondenti.

Cele mai bune capacitati pentru generarea dialogului cu utilizatorul au fost considerate ca fiind urmatoarele: link-uri catre alte spoturi video, efecte grafice de tip overlay, comentarii ale utilizatorilor si posibilitatea oferita utilizatorului de a crea continut.

Bugetele pentru media digitala vor fi cel mai putin afectate de reducerile de cost, spun 33% dintre manageri. Restul de participanti la studiu considera ca domeniul cel mai scutit de efectele crizei financiare va fi ori marketing-ul traditional (24% dintre respondenti sunt de aceasta parere), ori publicitatea in magazine si show-uri (21%), ori marketing-ul de guerilla (14%).

Marea majoritate a managerilor (71%) considera ca reclamele video online vor ajuta la construirea imaginii si a constiintei de brand (brand awareness).

Sursa : PermissionTV
resurse
04 september 2008
Piata de publicitate online din Noua Zeelanda
In Noua Zeelanda, Internetul este unul dintre cele mai populare canale media.
21 august 2008
Internetul si metamorfozele televiziunii
Internautii cauta continut video in paginile web, conform unui studiu eMarketer.
11 august 2008
Continutul de brand versus retelele de publicitate
Site-urile de tip branded content reprezinta o sursa importanta de castig pentru advertiseri.
28 july 2008
Publicitatea online in China
China reprezinta una dintre cele mai importante piete emergente de publicitate online din lume
16 july 2008
Publicitatea online in Argentina
Piata de publicitate online din Argentina are o evolutie interesanta in mediul sud-american.
newsletter
newsletter
Afla lunar ultimele noutati de pe piata de publicitate online