adevolution 2.0
cine suntem
AdEvolution a creat in scurt timp de la lansare (august 2006) o retea complexa de site-uri specializate din Romania, pentru a putea raspunde oricarei solicitari de campanie, indiferent de publicul careia aceasta doreste sa se adreseze.
citeste
Reclamele video sau viitorul publicitatii online
22 september 2008
Publicitatea este modul cel mai la indemana si mai natural de a obtine profituri din dezvoltarea pietei de produse video online - dezvoltare estimata la peste 70% anual, conform Forrester Research.

Marketerii inca nu au definite cele mai bune strategii prin care sa valorifice tehnologia spoturilor video si ar trebui sa studieze mai atent ce implica folosirea unor astfel de reclame, considera Meir Zohar, director executiv al companiei eXelate.

Ceea ce conteaza in definirea unor astfel de strategii nu este forma reclamelor - pre-roll sau post-roll - ci continutul si adecvarea acestora la preferintele utilizatorului.

Spre deosebire de informatia textuala procurata de motoarele de cautare, continutul video ofera utilizatorului o anumita experienta. Tipul de experienta cautat de utilizator este astfel un bun indicator cu ajutorul caruia marketerii pot defini reclamele la care utilizatorul in cauza va fi receptiv.

Rezultatele unui proces de descoperire a preferintelor video sunt prezentate nu atat pe baza conexiunilor logice (cum se intampla in cazul rezultatelor afisate de motoarele de cautare), cat in functie de preferintele altor utilizatori cu cerinte asemanatoare.

Marketerii ar trebui astfel sa apeleze la tehnici de targeting comportamental si sa creeze reclame cu un continut de calitate - care sa nu reprezinte doar suportul formal al unui mesaj publicitar.

Reclamele video ar trebui adaptate in functie de comportamentul utilizatorilor. Astfel, in cazul unor produse sportive, reclamele ar putea consta in spoturi video zilnice avand ca tema sportul si in care logo-ul producatorului sa apara la sfarsit, sau in interviuri filmate cu un atlet cunoscut. Pentru anumite produse alimentare, ar putea fi creata o serie de spoturi video in care utilizatorii web sa fie invatati sa prepare retete specifice.

Desigur, marketerii care au ca public tinta segmente multiple demografice si etnice pot crea serii video adresate fiecarui tip de utilizatori.

Astfel de spoturi video trebuie mai ales sa fie utile publicului. De exemplu, in cazul sportivilor amatori, o serie filmata de interviuri cu un alergator profesionist, in care acesta descrie exercitii speficice pentru fiecare sezon al anului, va fi foarte apreciata de catre utilizatori, chiar daca logo-ul sau mesajul advertiserului apare doar discret pe fundal.

In cazul in care spoturile video nu constituie o experienta relevanta pentru utilizatori, acestia nu vor recomanda continutul respectiv altor persoane cu preferinte asemanatoare, ceea ce va duce la un grad foarte scazut de popularitate a spoturilor in cauza.

Din punctul de vedere al publisherilor video, publicitatea care ofera continut relevant si de calitate, sustinuta de informatii legate de comportamentul utilizatorilor, va oferi tehnici mai bune de targetare, ceea ce va duce la cresterea preturilor cerute marketerilor. Astfel, considera Zohar, vor fi rezolvate problemele legate de monetizare a spoturilor video probleme experimentate in prezent de publisherii video online.

Sursa: ImediaConnection
resurse
04 september 2008
Piata de publicitate online din Noua Zeelanda
In Noua Zeelanda, Internetul este unul dintre cele mai populare canale media.
21 august 2008
Internetul si metamorfozele televiziunii
Internautii cauta continut video in paginile web, conform unui studiu eMarketer.
11 august 2008
Continutul de brand versus retelele de publicitate
Site-urile de tip branded content reprezinta o sursa importanta de castig pentru advertiseri.
28 july 2008
Publicitatea online in China
China reprezinta una dintre cele mai importante piete emergente de publicitate online din lume
16 july 2008
Publicitatea online in Argentina
Piata de publicitate online din Argentina are o evolutie interesanta in mediul sud-american.
newsletter
newsletter
Afla lunar ultimele noutati de pe piata de publicitate online