adevolution 2.0
cine suntem
AdEvolution a creat in scurt timp de la lansare (august 2006) o retea complexa de site-uri specializate din Romania, pentru a putea raspunde oricarei solicitari de campanie, indiferent de publicul careia aceasta doreste sa se adreseze.
citeste
Viitorul surade retelelor de publicitate
22 october 2008
Un studiu recent realizat de eMarketer a aratat ca mai mult de 90% dintre advertiserii din SUA intentioneaza sa integreze in media plan-urile lor serviciile retelelor de publicitate online in urmatorul an, iar 75% intentioneaza sa mareasca cheltuielile alocate acestor retele.

Motivele pentru aceasta preferinta, spun specialistii eMarkter, sunt calitatea inventarului (28% dintre respondenti declarand acest motiv), usurinta de a folosi metode de targeting (27%), si transparenta informatiei (11%). Alte motive enumerate mai sunt calitatea serviciilor, optimizarea, accesul la rapoarte si studii, reach, si pretul final.

Exista multe retele de publicitate online pe piata din SUA si nu numai, iar principalele argumente pentru dezvoltarea lor viitoare sunt accesul facil la audiente de nisa si capacitatea de a atinge un grad mare de reach.

Advertiserii au nevoie de un reach mare, tot atat de mult pe cat isi doresc sa ajunga la audiente foarte specializate, considera Christopher Weiss, director de marketing al companiei LucidMedia.

Nu doar nevoia advertiserilor de a atinge audiente mari si specializate va genera dezvoltarea retelelor de publicitate, ci si activitatea publisherilor. Acestia se confrunta in prezent cu dificultatea de a-si vinde continutul in totalitate, tinand cont de oferta larga de pe piata.

Desi impresiile de calitate se vand la preturi premium, acest lucru nu este de ajuns, astfel ca publisherii se vad nevoiti sa apeleze la serviciile retelelor de publicitate pentru a atrage advertiseri.

"Daca nu ar exista retelele de publicitate ce vand strategii de reach, segmenteaza audientele si distribuie impresiile publisherilor in mod eficient, piata de publicitate americana nu ar fi atat de puternica", considera Weiss.

Sursa: ImediaConnection, eMarketer.
resurse
04 september 2008
Piata de publicitate online din Noua Zeelanda
In Noua Zeelanda, Internetul este unul dintre cele mai populare canale media.
21 august 2008
Internetul si metamorfozele televiziunii
Internautii cauta continut video in paginile web, conform unui studiu eMarketer.
11 august 2008
Continutul de brand versus retelele de publicitate
Site-urile de tip branded content reprezinta o sursa importanta de castig pentru advertiseri.
28 july 2008
Publicitatea online in China
China reprezinta una dintre cele mai importante piete emergente de publicitate online din lume
16 july 2008
Publicitatea online in Argentina
Piata de publicitate online din Argentina are o evolutie interesanta in mediul sud-american.
newsletter
newsletter
Afla lunar ultimele noutati de pe piata de publicitate online